onsdag 4. januar 2012

Nyttårsfeiring i Florø 2011/12

Nyttårsbukker i Havreneset
- min søster Linda, niese Mathilde, datter Kalyani og sønn Kevin

Vi har en artig og unik måte å feire nyttårsaften på i Florø. Dagen starter vel kanskje som ellers rundt om i landet med nydelig middag i kjekt selskap på ettermiddagen. Alle vi søsken med familier pleier å være hos mine foreldre til middag i 17-tiden. Da er det pinnekjøtt OG svineribbe som står på menyen sammen med mye godt tilbehør og noe attåt. Fantastisk godt! :)
Kevin "El Zorro" og Kalyani ;P

Deretter kler barna (og min søster) seg ut i ymse kostymer for å gå nyttårsbukker. Kostymet kan være noe ferdigkjøpt, selvlaget eller en masse rare ting funnet frem i siste liten og bare satt sammen til noe rart. Det spiller i grunnen ikke så mye, men man må være utkledd. De går på besøk i nabolaget med bæreposer med seg og sanker inn en hel masse snop. Jeg var imponert over "fangsten" i år. Det var lite med bløte mandariner og nøtter, men heller småposer med snadder pakket artig inn i diverse ting. Noe for enhver smak og barna var strålendes fornøyde. Det kom selvfølgelig nyttårsbukker på besøk til mine foreldre også, så vi delte ut snadder til alle besøkendes der :D
Kalyani, min niese Mathilde og Kevin

Kl 20 er det tid for Barnekjippen. Det er en slags parade for barna hvor de fleste både voksne og barn både i paraden og langs sidelinjen er utkledd og vandrer gjennom by'n fra brannstasjonen og ut til Fugleskjærskaia for å nyte oppskyting av fellesfyrverkeri ca kl 20.30. Selv om årets parade ble en våt affære, så var det mange folk og mye moro - og et kjempeflott fyrverkeri å se på.
Henning og meg med de to yngste før Barnekjippen
Henning & meg
Jeg & Henning m/Kevin og Carmen Amelia ~*~ Meg m/niese og datter

Du kan lese om årets Barnekjippen i lokalavisa Firdaposten samt se bilder her.

Noen av mine glimt av fyrverkeriet
- ikke så greitt å knipse oppover når det regner sidelengs i blesten, he-he! :D
Etter at vi kom oss hjem igjen til mine foreldre for videre avslapping fikk ungene noen pakker med stjerneskudd å leke seg med. Da kunne jo jeg leke meg litt også, thi-hi...
Hovedattraksjonen på nyttårskveldene er selveste Kjippen som går av stabelen presis ved midnatt. Det er en uorganisert parade som har eksistert i generasjoner. Det er ingen som arrangerer eller gjør noe med den, det bare skjer år etter år - og er like artig å få med seg. Det er for det meste voksne folk i de mest fantastiske kostymer som går i en parade fra ytterste Strandgata og inn til Sparebanken, i retur og inn igjen gjennom Strandgata til Evja for å brenne alle plakater og doninger som var med. I fremste rekke går en gjeng som drommer i Kjippen-takt.
Litt uklare bilder, mye folk langs sidene og mye moro å se! :P
Min sønn Patrick og kompiser i bildet til venstre - min samboer i bildet til høyre
Min bror (anlagt fæl bart for anledningen) og samboer, thi-hi! :D
Mye rart i Florø-gatene på nattestid.. ;)

Jeg har blogget om Kjippen før - les mer om Kjippen 2010, 2009, 2008 og 2007! :P
  Alle bildene mine (nesten) fra årets nyttårsaften kan du se her.

Du kan ellers se bilder fra Kjippen i lokavisa Firdaposten her og her og på nettsidene til NRK.

Da tar jeg kvelden, puh.
Må legge meg litt på lading, jobb i morgen igjen! :D

1 kommentar:

Elisabeth sa...

KJIPPEN, SÅ ARTIG. FESTLIG TRADISJON :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...